寒冷天氣警告!關心父母 必備壹點寧傍身!
2018年01月09日18:57

成日聽人講話宜家80、90後唔關心父母長輩,其實新一代嘅年青人只係唔識得點樣表達愛意⋯⋯今個星期天氣急速下降,又大雨又大風,老人家好容易周身骨痛!今次小編要介紹嘅「壹點寧 清涼」,個名細細個就聽過,信任度攞哂滿分,而且市場口碑一直都好好!係呢個嚴寒天氣送比長輩,一定為佢地帶來無限溫暖!今次小編話你知十大使用方法,點解長輩父母要有活絡油傍身!

text – betsy

1. 買餸太重 舒緩肩、手勞損

很多媽咪都唔鐘意拎車仔買餸,走動唔靈活,反而鍾意拎住一個大大嘅環保袋去街市Shopping!不過日日係咁,對雙手、雙肩會有勞損,母親大人咁辛苦,都係想我哋食得飽,我哋都好應該體貼下佢地,送一支「壹點寧 清涼」俾佢哋,入面含有嘅薄荷腦、松節油、樟腦、水楊酸甲酯 等成份,對勞損引起的疼痛,有舒解作用,當然除了搽「壹點寧 清涼」之外,都好應該落街市幫手拎餸啦!

0
0
關心父母 即試壹點寧
0
0
關心父母 即試壹點寧2.家居小意外 即時舒緩痛楚

很多長輩日常在家清潔打掃,爬高爬低或多或少都有機會撞親或跌傷,當你返緊工冇時間分身之時,「壹點寧 清涼」就可以在這一時三刻幫上大忙,將適量活絡油塗於痛點上,按壓 1-3 分鐘,能快速為家人得到良好的按摩舒緩,大大減輕痛楚 。

關心父母
關心父母

3 .旅遊出門 解決雙腳疲勞

有時候爸媽出門去旅行開心下,但很容易忽略了護理用品!最常見的例子就係走訪不同旅遊點時,年青人當然覺得容易,但長輩們往往都要花上不少「腳骨力」,換來疲憊的一天,假如為老人家帶備「壹點寧 清涼」, 就可以馬上舒解疲勞引起的疼痛,就算玩足5日4夜都可以放心。

0
0
即試壹點寧4.起床腰酸背痛救星

老人家間唔中都會話,骨頭硬、瞓得唔好,搞到腰酸背痛,枕頭揀得唔好仲有機會 「瞓嚟頸」。即時搽「壹點寧 清涼」,可以喺好短時間之內,舒解腰頸痛楚,烏低彎身、轉動頸部都即時舒緩疼痛,大大減退疲累感!

5. 照顧貪玩嘅老友記

其實而家有唔少老友記得閒都會出街約朋友活動,好似耍太極、行山、跳下公園舞同游水等等,見到長輩有世藝消磨時間係好事,但有時候我地都要為佢地諗多一步,俾支壹點寧佢地袋喺身,有時老友記喺出面戶外扭親、跌倒、撞傷,都即時有外傷護理用品幫手!

6. 集多功能於一身

可以推介俾大家屋企人常備傍身嘅第一大原因,就當然係佢嘅多功能性啦!簡單一支「壹點寧 清涼」就可以做到鎮痛、按摩、活絡功效!包括舒筋活絡、袪風除濕、活血散瘀、肌肉痠痛等等,而且頭、肩、頸、腰、手、腳都啱洗,幾乎係全身適用!

7. 銀色天磁頭更滲透

另一個推介原因就係佢嘅方便性,上面提到幾乎全身都適用,其實最大原因就係佢嘅銀色「天磁按摩頭」,針對人體部位不同需要而設計,身體各個主要部位都適合使用,而天磁按摩更能發揮磁療和理療功效,比一般以手塗搽,更有效地深入按摩繃緊肌腱,達致深層舒緩及護理效果!

0
0
關心父母 即試壹點寧

購買點:健絡通

相關文章:

【父權社會】南韓少女遭41人性侵 警:不是你先勾引人嗎?

搶救瑞臨醫護人員發千字文:對不起, 哥哥姐姐們救不了你!

連好男人森美也大讚? 以愛係史上最可憐小三? 陳敏之剖白內心世界

更多新聞